Logg inn

Fengselsgjesten

Helmuth M. Liessem ble så inspirert av fortellingene om Jesus at han banka på Bergen kretsfengsel helt til noen lukka opp for ham.

Hvis du googler navnet Helmuth M. ­Liessem, er det ett treff som skiller seg ut i mengden. Blant alle artiklene om Kirkens sosialtjenestes arbeid, får du opp en artikkel i Nettavisen med tittelen «Puppe­boom i Bergen».

Liessem ler litt brydd, og kremter. Han forklarer at artikkelen ble skrevet da han var leder for en kirurgisk privatklinikk i Bergen.

– Det året ble veldig viktig for meg, sier Liessem, men skynder seg å understreke at det ikke var på grunn av «det puppegreiene».

Guds omsorg

De fire pastellfargede pappbokstavene som er stilt opp i vinduet på pauserommet, røper at noe er på gang. Om en liten uke blir Kirkens­ sosialtjeneste til Stiftelsen Crux. Stiftelsen driver 18 virksomheter innen blant annet barnevern, psykisk helsevern og rusbehandling, og på hovedkontoret i Oslo sentrum stiller generalsekretær Helmuth M. Liessem forberedt med A4-ark fulle av maskinskrevne notater han ikke kommer til å kaste et eneste blikk på den neste halvannen timen.

Helmuth Matias 
Liessem

58 år, gift, tre voksne barn

Fra Bergen

Generalsekretær i Stiftelsen CRUX (tidligere Kirkens sosialtjeneste)

Utdanna fysioterapeut, har grunnfag i kristendom, mastergrad i helseledelse og bakgrunn som familieterapeut

Jobba nesten tjue år i Kalfaret behandlingssenter, et tilbud til unge rusavhengige i Bergen

Fortsett å lese!

eller

Ikke kunde?

Registrér deg her for å prøve oss gratis i tre uker.
Abonnementet stopper av seg selv.

Prøv 3 uker gratis

Les også