Les alt for bare 10 kr!

Lukten av hav

Herborg Finnsets mot stammer fra oppveksten. Men det sitter også en liten, redd person inni den nye Nidaros-biskopen og sier «hvordan skal dette gå?»

Publisert 09. oktober 2017

– Hva lukter det av troen din?

Herborg Finnset har ikke fått spørsmålet før og ber om betenkningstid. Blikket går ut gjennom den store glassveggen på flyplasshotellet. De siste dagene har vært hektiske. Først ble hun vigslet til biskop søndag, så bar det rett på bispemøte mandag morgen og like etter et slikt spørsmål fra Vårt Land.

Jord og hav

– Jeg tror det lukter… jord og blomster… og hav og salt.

– Hvorfor?

– Jeg velger jord fordi jeg er jordnær, og samtidig er det grunnlaget vi står på. Og så må blomstrene være med, for på noen områder er jeg romantisk anlagt. Kanskje på grensen til å være sentimental. Havet må være med.

– Hvorfor?

– Det betyr mye for meg. Jeg har vært så heldig å ha prestetjeneste slik at jeg har måttet på havet. Det er noe helt eget å komme sjøveien. Oi, oi, oi! Særlig når du kommer utaskjærs og kjenner dønningene, den tunge havbåra. De der bevegelsene i båten… herlig!

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke kunde?

Registrer deg her og les Vårt Land i 10 uker for kr 10*.

10 uker - 10 kroner

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk, til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også