Les alt for bare 10 kr!

Magefølelsen

Ikke alle strutter av babylykke. Men omgitt av glatte gravidmager kan det være vanskelig å snakke om de mørkere følelsene ved å vente barn.

Publisert 06. oktober 2017

Marie Sjøvold sitter høygravid ved kjøkkenbordet. Verden er tåkete, hun har ikke sovet, teen er kald.

– Da jeg tok dette bildet, tenkte jeg at «denne følelsen må jeg prøve å fange», sier Sjøvold.

– Du vet, når du er så sliten at du putter teen i havregrøten og havregrøten i teen.

En opptreden

I februar brukte Beyoncé bildedelingstjenesten Instagram til å annonsere at hun venta tvillinger. På bildet poserer den amerikanske popstjerna som en Madonna i undertøyet – med slør over hodet, blomsterteppe i bakgrunnen og hendene varsomt hvilende på den bulende magen.

Kjendisene har gjort graviditeten til nok et Instagram-øyeblikk, skriver en kommentator i Washington Post. «De er opphøyde. De er gudinner. Som mye annet i livet i dag, blir graviditeten noe som må framføres».

Skuespiller Demi Moore må ta sin del av skylda. Da hun var sju måneder på vei og ble avbilda naken på coveret av Vanity Fair i 1991, starta hun en bølge av stilige og stylede babymager. Tidligere holdt mange kjendiskvinner seg borte fra offentligheten til barnet var født. Å vise den gravide magen var dårlig smak – noe usofistikert og vulgært.

Men Moore skapte en ny måte å vise fram «the baby bump» på. Forsidebildet har blitt kåra til et av de mest innflytelsesrike gjennom tidene. I sommer poserte tennisstjerna Serena Williams på forsida av samme magasin, også hun naken og høygravid. The New York Times kaller gravidmagen «den nye designerveska» – det er noe søtt og feminint du kan pynte deg med og vise fram på bilder, gjerne mens partneren din kysser den.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også