Logg inn

Magefølelsen

Ikke alle strutter av babylykke. Men omgitt av glatte gravidmager kan det være vanskelig å snakke om de mørkere følelsene ved å vente barn.

Marie Sjøvold sitter høygravid ved kjøkkenbordet. Verden er tåkete, hun har ikke sovet, teen er kald.

– Da jeg tok dette bildet, tenkte jeg at «denne følelsen må jeg prøve å fange», sier Sjøvold.

– Du vet, når du er så sliten at du putter teen i havregrøten og havregrøten i teen.

En opptreden

I februar brukte Beyoncé bildedelingstjenesten Instagram til å annonsere at hun venta tvillinger. På bildet poserer den amerikanske popstjerna som en Madonna i undertøyet – med slør over hodet, blomsterteppe i bakgrunnen og hendene varsomt hvilende på den bulende magen.

Kjendisene har gjort graviditeten til nok et Instagram-øyeblikk, skriver en kommentator i Washington Post. «De er opphøyde. De er gudinner. Som mye annet i livet i dag, blir graviditeten noe som må framføres».

Skuespiller Demi Moore må ta sin del av skylda. Da hun var sju måneder på vei og ble avbilda naken på coveret av Vanity Fair i 1991, starta hun en bølge av stilige og stylede babymager. Tidligere holdt mange kjendiskvinner seg borte fra offentligheten til barnet var født. Å vise den gravide magen var dårlig smak – noe usofistikert og vulgært.

Men Moore skapte en ny måte å vise fram «the baby bump» på. Forsidebildet har blitt kåra til et av de mest innflytelsesrike gjennom tidene. I sommer poserte tennisstjerna Serena Williams på forsida av samme magasin, også hun naken og høygravid. The New York Times kaller gravidmagen «den nye designerveska» – det er noe søtt og feminint du kan pynte deg med og vise fram på bilder, gjerne mens partneren din kysser den.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.

Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også