Logg inn

Troen på skaperverket

Kristne synger at Gud holder hele verden i sin hånd. Hvor villige har kirken og teologene vært til å gi ham en håndsrekning for å ta vare på miljøet?

Hvordan har kirken og teologien tolket forholdet mellom mennesket og naturen? Og i hvilken grad har det virket inn på hvordan mennesket har forholdt seg til naturressurser, andre levende skapninger, og inngrep i skaperverket?

Forpliktende 

Paul Erik Wirgenes ledet styringsgruppa til Skaperverk og bærekraft, som var et samarbeidsprosjekt mellom Norges Kristne Råd, Kirkens Nødhjelp og Den norske kirke, som pågikk fra 2009 fram til Luther-jubileet i år. Han synes det har vært en oppvåkning å se på klima som et ansvarsområde for kirken. Og han mener det har vært maktpåliggende at kirken blir hørt i en slik sammenheng.

– Kirkens stemme viser at det er sammenheng mellom livet og Gud. Denne stemmen må tale klart og offensivt om forvaltningen av verdens ressurser.

Wirgenes fremholder at skapelsen av jorden og alt som er der også omfatter mennesket. Det hører til i samme fortelling, og har sin kilde i Gud, hevder han.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også