Les alt for bare 10 kr!

En mislykket troshelt

Janne Stigen Drangsholt bekymrer seg for så mangt, men har 
aldri tvilt på den kristne troen. Det bekymrer henne.

Publisert 21. november 2020

– I går ringte de meg fra Jehovas vitner mens jeg holdt på å male ei hylle. Jeg tenkte: «Å nei, ei sekt! Det er jo det siste jeg trenger akkurat nå!»

Janne Stigen Drangsholt har litt konstant vondt i hodet for tiden. Dagene er tettpakkete og hun hopper fra det ene til det andre, fra å undervise i britisk litteratur ved Universitetet i Stavanger til å skrive en roman, en sakprosabok og å være kurator for en utstilling på Nasjonalbiblioteket.

Akkurat nå retter hun studentoppgaver på hjemmekontoret, og etter jobb skal hun følge to barn til fotballtrening.

– Sa du det høyt, det du tenkte da Jehovas vitner ringte?

– Nei, jeg ville ikke at hun skulle bli lei seg. Jeg sa: «Takk for at du ringer. Jeg er med i Den norske kirke og har allerede valgt en vei.» Hun spurte om jeg er glad i «den gode boka», og jeg sa: «Jaja, jeg er kjempeglad i den».

Det hun sa er slett ikke usant. Forfatteren og litteraturprofessoren fra Sandnes har vært kristen hele livet, og er med i det lokale menighetsrådet i Den norske kirke, selv om hun ikke går på gudstjenester.

Når hun har takket ja til å stille i et Min tro-intervju, er det fordi hun ikke har blitt spurt så mye om tro før.

– Jeg tenkte det ville bli interessant å formulere noen tanker rundt tro. Det er noe jeg tenker veldig mye på, men jeg snakker ikke så ofte om det.

Noen ganger slår det henne hvor fint det ville vært med et sted der hun kunne snakket med andre om troen sin, men hun vegrer seg når hun ser tilbake på oppveksten og de gangene i livet hun har vært tilknyttet en menighet.

– Her var det enten veldig mørkt, eller så ble det veldig lyst. Man kunne snakke om synd på en måte som gjorde at man følte seg så utilstrekkelig, mens andre ganger ble det altfor koselig fordi Jesus var SÅ glad i alle.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også