Les alt for bare 10 kr!

Vil utfordre storforlagenes kjedemakt

Verbum forlags nye sjef vil ikke innta offerrollen. – Vi må overbevise bokhandlere om at de vil tjene penger på våre bøker, sier Arne Christian Konradsen.

Publisert 17. november 2020

Jobben i Verbum slapp han å søke på. Hans forgjenger Hans Johan Sagrusten gikk over til annet arbeid i Bibelselskapet for et halvt år siden. Generalsekretær Paul Erik Wirgenes tok kontakt med Konradsen, og samtalene vekket en lyst på utfordringen.


– Wirgenes virket mer offensiv enn jeg forventet. Skal et nisjeforlag overleve, må man ha en offensiv strategi. For å klare noe mer enn bare å overleve, må man se etter muligheter til å vokse, sier Konradsen.

Digitale satsinger mot unge har vært en målsetting i Verbum, men den nye sjefen tror man kan være vel så ambisiøs på papirsatsing.
– Hovedinntektene vil klart være på papir, sier han.

Svarte tall

– Hva var det som lokket med Verbum?

– Sammenslåingen av Verbum og Bibelselskapet sier tydelig at man satser på forlag. Vi må ha ambisjoner om å skape svarte tall på mer enn Bibelen. Med Bibelen er vi så heldige å ha en bestselger hvert eneste år. I år det første gang på mange år at Paul Erik Wirgenes ikke har laget Bibelleseplanen. Den selger også i store opplag, og Wirgenes er dermed en bestselgende forfatter de færreste kjenner navnet på. Slike utgivelser gir et heldig utgangspunkt for å drive forlag.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også