Les alt for bare 10 kr!

Realitypresten

I himmelen drømmer Farmen-presten Thor Haavik om å 
møte en konfirmant som sier: «Hvis det ikke var for måten Gud 
brukte deg på, hadde ikke jeg vært her».

Publisert 29. oktober 2020

Thor Haavik er tilbake i 2020. Etter et lengre opphold i forrige århundre var det en underlig opplevelse å komme hjem til Mathopen i Bergen. Som deltaker i TV 2-programmet Farmen har han klart seg uten moderne luksus som oppvaskmaskin, kjøleskap og dusj. Vel hjemme slipper han riktignok å bekymre seg for rømte kyr, men til gjengjeld bombarderes han med inntrykkene fra den siviliserte verden.

– Det er så mye lys og lyder her. På Farmen hadde vi bare lydene fra hverandre og naturen, men nå er det tilbake til mobilen, sier han.

– Tenker du annerledes om den moderne verden, nå som du har unnsluppet den for en stund?

– Jeg synes det var fint å se hvor avhengige vi ble av hverandre på gården. Vanligvis treffer jeg kollegaer på jobb, og familie og venner etterpå, men folkene på gården var både venner, kollegaer og familie. Man blir utrolig fort glad i hverandre når man lever så tett sammen, sier Haavik.

Halleluja-stemning

I forkant av innspillingen var Haavik nervøs. Hvordan ville de andre deltakerne reagere på at han er kristen – og attpåtil prest?

– Jeg var redd for å bli utstøtt av gruppen. Det kunne jo hende at noen hadde hatt vonde erfaringer med kirke og kristne, og at de ikke ville ha noe med meg å gjøre.

Tvert imot. Allerede i første episoden ble Raymond Røskeland, som var skeptisk til å bo med en prest, rørt til tårer da Thor ba velsignelsesbønn for ham på sengekanten. Bønn- og andaktsstunder ble en naturlig del av rytmen på gården. 

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også