Les alt for bare 10 kr!

Kristen bokhandel åpner kunstutstilling i krisetid

Det har gått fra vondt til verre for den kristne bokhandelen Bok & Media. Men styreleder Hans Petter Foss møter krisen med en stor utstilling av kristen kunst i katakomben.

Publisert 24. oktober 2020

Mandag kveld mottok kulturredaksjonen et informasjonsskriv på e-post, med tittelen «Presse invitasjon HÅP». Sendt fra Hans Petter Foss, styreleder i og majoritetseier av Bok & Media, den kristne bokhandelen i Akersgata i Oslo.

Nettopp HÅP trengs det mye av, om man skal drifte en kristen bokhandel over to etasjer i Oslo sentrum mens det pågår en global pandemi.

– Vi så fort hva som skjedde i butikken etter utbruddet i mars: Salget gikk rett nedover og vi måtte permittere flere ansatte. Og trenden har fortsatt. Første halvdel av oktober har 40 prosent nedgang fra i fjor, sier Foss.

Å gjøre Jesus kjent

Dermed satte butikken på et stort kjellerlokale de ikke fikk utnyttet. Foss blåste da liv i gamle Lutherstiftelsen, og leide 450 kvadratmeter kjellerlokale – av seg selv!

– Vi flyttet veggene, og i det store lokalet i den nedre delen av katakomben ville jeg lage en stor kristen kunstutstilling.

Dette er nemlig Lutherstiftelsens eneste oppdrag: Å gjøre Jesus kjent, trodd, elsket og etterfulgt ved visuelle utstillinger.

Han spurte tolv kunstnere. Ti sa ja, og det er disse som nå blir utstilt denne helgen. Kunstnere som Åsrunn Hammerø, Vivian Zahl-Olsen og Sigrunn Slaathaug utgjør Kunstutstillingen Håp.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også