Les alt for bare 10 kr!

Draumefangaren

Når Runar Søgaard følgjer draumane sine, 
følgjer han Guds plan for livet sitt.

Publisert 22. oktober 2020

Det er ein Jesu mannsalder sidan Runar Søgaard kom inn i rampelyset med rakettfart. Kongsvingerguten hadde flytta til Sverige og blitt kjæraste med den svenske nasjonalskatten Carola Häggkvist. Snakkar om huskestue! Ikkje berre var fyren norsk, han var også medlem av den kristne kyrkjelyden Livets ord. Det var ingen veg tilbake. Søgaard var frå første stund eit mediefenomen.

Han var gift med Carola i ti år, mellom 1990 og 2000. Sidan gjekk dei kvar til sitt, men Søgaards stjerne på den skandinaviske kjendishimmelen sløkte ikkje av den grunn. I seinare tid har han vore deltakar både i Farmen kjendis (2019) og Camp Kulinaris (2020). No gir han også ut sjølvbiografien sin, som har fått tittelen Gud gav oss ti bud – jeg har brutt ni av dem.

– Eg kunne ha skrive ei bok som var tre gongar så tjukk, men ein stad måtte eg dra grensa, seier Runar Søgaard og set opp eit av sine aller breiaste smil der vi møter han på Grand Hotel i Oslo.

LES OGSÅ: Paven støtter likekjønnede partnerskap: – Det er som en tåke letter og sola trenger igjennom

Gladkristen

Hotellnamnet passar Søgaard godt, det er noko grandiost over auraen hans. Han ser ut som ei krysning av ei popstjerne og ein amerikansk TV-predikant. Strøken sveis. Boots på føtene. Kvite tenner og eit muntert glimt i auget. Han ler mykje under intervjuet, og har ingen vanskar med å kalle seg for ein «gladkristen». Men han er til stades når han snakkar om tru.

Søgaard vaks opp på første benkerad i kyrkja, med ein far, Frank Søgaard, som var tredje generasjons forkynnar (og kjent som mangeårig pastor i De Frie Evangeliske Forsamlinger). Det gjorde at han som ung gut fekk ein kjærleik til Gud, Jesus og Bibelen. Den kristne forsamlinga opplevde han derimot som keisam. Fjorten år gammal begynte han å lese Bibelen frå perm til perm, noko han gjorde rundt femten gongar på to, tre år. Deretter gjekk han laus på evangelia og Apostelgjerningane, som han las på repeat. Han såg at dei første kristne levde på ein heilt annan måte enn hans eigne trusfellar.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også