Les alt for bare 10 kr!

Trygg i stormen

Lasse Heimdal vaks opp med ein far som var traumatisert av krigen. I den kristne trua fann han livd og håp.

Publisert 17. oktober 2020

Oktoberregnet bøttar ned i hovudstaden. Inn frå gata, med sykkelhjelm og vassavstøytande klede, kjem ein roleg, men entusiastisk mann i slutten av 50-åra. Han har nettopp signert ein stor kontrakt på vegne av Norsk Friluftsliv, organisasjonen han forlèt etter tolv år som generalsekretær. På taket av eit kommande storbygg midt i Oslo sentrum, på staden der Postgirobygget står no, skal det bli friluftsområde. Her skal barn og vaksne få inspirasjon til turar ut i skog og mark.

– Vi skal ha ei urban turisthytte på taket. Det blir høve til telting, og til å sove i hengekøyer. Så skal vi sende barna vidare derfrå og ut i det grøne, seier Heimdal fornøgd.

Det var 205 organisasjonar som tevla om den attraktive takplassen midt i byen. Norsk Friluftsliv stakk av med sigeren. Ein kunne kalle det for toppen av kransekaka, i eit år der pandemien har løfta friluftslivet i Noreg til nye høgder. Store internasjonale medier som The Guardian og National Geographic har allereie skrive om trenden.

For Lasse Heimdals del er 2020 også ei avslutning på eitt kapittel, og starten på eit nytt. For to veker sidan begynte han som generalsekretær i Kirkens SOS, den største døgnopne krisetenesta i landet. I tillegg til dei 50 tilsette samlar organisasjonen eit breitt lag av friviljuge som tek telefonvakter ikkje minst på nattetid. Å ha nokon å prate med når det er som mørkast, kan for enkelte vere forskjellen på liv og død.

– Vi jobbar med å gi menneske reiselyst, seier Heimdal, og spenner med det ei bru frå den førre jobben til den nye.

Turbulent oppvekst

Han har sjølv vore ute i hardt vêr, ikkje berre i friluft, men også eksistensielt. I oppveksten i Asker hadde han ein far som var traumatisert av krigen.

– Han trudde at tyskarane framleis var etter han. Han var ofte psykotisk. I denne situasjonen var det frigjerande for meg å bli med i eit kyrkjeleg miljø, der det var trygge vaksenpersonar som viste meg omsorg og kjærleik.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også