Les alt for bare 10 kr!

– Politikk handler om familien

Kato­likker med bakgrunn fra Latin-Amerika får stadig større inn­flytelse i amerikanske valg. For 
David ­Rodriguez handler valget mest av alt om å verne om familien.

Publisert 11. oktober 2020

– Det er vanskelig å la troen styre hvem vi stemmer på, for det finnes ingen politikere som passer perfekt, sier David Rodriguez.

Et seil er spent opp for å kaste skygge over parkeringsplassen bak den katolske kirken St. Ignatius i nabolaget Highland Park i Los Angeles, hvor de frammøtte har fått servert enkel meksikansk mat etter messen.

David Rodriguez begynner å forberede familien på bilturen til bydelen Covina, hvor de flyttet for tre år siden. Fortsatt kommer de flere ganger i uken til kirken i sitt gamle nabolag, selv om turen kan ta en time hvis det er kø – og det er det som regel i Los Angeles. Det er møter i ungdomsgruppa han leder, konserter, øvinger med den katolske rockegruppa Genesis Rock Catholico – hvor han spiller gitar og synger – og selvfølgelig messen på søndager.

– Det var her jeg møtte kona mi, og datteren min er vokst opp i dette miljøet. Nå har jeg fått en ny baby, som også kommer til å vokse opp her. Så dette stedet er en viktig del av familien vår. Vi har vokst her, og troen vår har modnet her.

Les også del 1 av serien «Den amerikanske kristenvelgeren»:  De evangelikale

En kirke i endring

Den romersk-katolske kirke er USAs største trossamfunn, med omtrent 51 millioner medlemmer. Men kirken er i endring. For hver amerikaner som konverterer til katolisismen, er det nesten sju som faller fra. 13 prosent av alle voksne amerikanere kaller seg nå for «tidligere katolikker».

Samtidig får USA stadig flere latin-amerikanere, som siden 2010 har stått for mer enn halvparten av USAs befolkningsvekst. Nå utgjør de én tredel av den katolske kirke i USA, og 13 prosent av alle stemmeberettigede amerikanere.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også