Les alt for bare 10 kr!

Tar et oppgjør med 
opp­veksten 
i AKP-ml

Tania Michelet var med i Røde pionér, men 
ville heller på søndagsskolen. I sin nye bok «Min egen vei. 
Fra Mao til Gud» skildrer hun livet som barn av 68-
generasjonen med sitt helt egne blikk.

Publisert 09. oktober 2020

– Nå er det min tur til å fortelle, slår Tania Michelet fast.
Vi møter henne i anledning den selvbiografiske boka Min egen vei. Fra Mao til Gud, en subjektiv og ærlig fortelling om oppvekst og livsvalg – og et oppgjør med et radikalt politisk miljø.

Bokprosjektet springer ut av oppmerksomheten Michelet ­pådro seg da hun vinteren 2019 lot seg døpe. Datteren til den røde 68-eren, forfatteren og tidligere Klassekampen-redaktøren Jon Michelet valgte kristendommen.

Selv om hun i ettertid har holdt tallrike foredrag om sin vei til tro, hadde hun ikke tenkt at det skulle­ bli bok av det, forteller hun.

– Det var forlaget som ba meg skrive. Med en god redaktør turte jeg å gjøre det.

Sin egen vei

Så er det heller ikke en friksjonsløs fortelling Michelet byr på. Hun er skilsmissebarnet som flyttet hit og dit, som mistet moren sin tidlig og som ble sosialisert inn i AKP-ml-bevegelsen (Arbeidernes Kommunistparti – marxist-leninistene).

Tania Michelets historie starter med et minne, et språklig bilde av seg selv som et sint barn, satt til å bygge sandslott, «osende av spenol». Slottene ble aldri fine, hun hadde ikke det som skulle til – nemlig en trygghet knyttet­ hvem hun var, innerst inne, ­skriver hun.

– Jeg er en blanding av veldig tøff og veldig sårbar, sier ­Michelet i dag.

Opplevelsen av å kjenne seg annerledes, utilstrekkelig, satt til å gjøre noe som ikke var henne, har hengt ved hele livet. Den går som en rød tråd gjennom boka, og gir den vekselvis en humoristisk og en alvorspreget tone.

LES ANMELDELSE AV BOKA HER

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også