Les alt for bare 10 kr!

– Den stille majoriteten vil reise seg som en tsunami

Donald Trump kan regne med bred støtte fra evangelikale kristne også ved høstens valg. Det handler ikke bare om abort, men også om en bibelsk tro på enkeltmenneskets frihet og ansvar.

Publisert 03. oktober 2020

– Gud kan bruke hvem som helst. Noen sier at Trump er korrupt. Men hvis det diskvalifiserer ham, så kan vi ikke stemme på noen andre heller. Vi er alle forkastelige deplorables, som Hillary Clinton sa. Teologisk sett har hun helt rett, vi er alle falne mennesker.

Pastor Peter Ernst rydder bort en kasse fylt av invitasjoner som skal sendes ut til potensielle nye kirkemedlemmer i Kingman i Arizona, en småby som vokste fram rundt et jernbanestopp og som nå er hjem til 29.000 innbyggere.

De seneste årene har menighetens medlemstall sunket. Nå kommer det noen titalls til hver gudstjeneste. Men kvaliteten øker, fastholder pastoren, som viser til at hvis det var om å gjøre å ha flest mulig etterfølgere – så ville jo Jesus selv har vært en mislykket leder på slutten av sin tid på jorda.

Familiefokus

I 2016 stemte 73,7 prosent av velgerne i dette valgdistriktet på Donald Trump.

– Trump er den han er, og han arbeider for å rydde opp i rotet i Washington. Jeg vil ikke framsnakke mannens karakterbrister, men jeg mener han har innfridd løftene han har gitt velgerne, sier pastoren for baptistkirken som for tre år siden endret navn til Family Bible Church – for å tydeliggjøre at de står for et tradisjonelt og konservativt syn på familien og på Bibelen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også