Les alt for bare 10 kr!

Hun tror på en høyre himmel

Unge Høyre bør okkupere rommet til høyre for Høyre i Norsk politikk, mener Amalie Gunnufsen, som er innstilt som Unge Høyres neste leder.

Publisert 29. september 2020

– Når jeg har sittet lenge og arbeidet med politiske detaljer, er det godt å ha en høy himmel å se opp på som gjør idealene litt blankere, sier Amalie Gunnufsen.

Hun er innstilt som ny leder i Unge Høyre, som skal velges på landsmøtet denne helgen. Gunnufsen snakker om hva tro betyr for henne som politiker. I en flora av politikere som ikke snakker høyt om sin personlige tro, er ikke Gunnufsen redd for å flagge sin tro.

– Å gå i kirken hjelper meg med å holde idealene mine blanke og rene. Jeg tror de kristne verdiene bidrar til å gjøre meg mer idealistisk, sier Gunnufsen.

Selv om hun har hatt en kristen oppvekst på Sørlandet og er opptatt av politiske verdispørsmål, er hun ikke en nisjepolitiker som bare er opptatt av myke verdier. Hun er opptatt av de store spørsmålene, som hvordan Norge og velferdsstaten kan gjøres mer effektiv.

Hvis hun velges som ny leder av Unge Høyre, vil Gunnufsen lede ungdomspartiet tilbake til grunnmuren i organisasjonen.

Mener bioteknologi splitter

Å gå tilbake til Unge Høyres grunnstøtter, mener Gunnufsen spesielt består av to ting:

– Økonomisk, ansvarlig politikk og viktigheten av menneskerettigheter i utenrikspolitikken. Jeg ønsker at Unge Høyre igjen skal markere seg i de debattene, sier hun.

– Da må du nødvendigvis snakke mindre om noe av det dagens Unge Høyre snakker om. Hva skal du snakke mindre om?

– Det er litt vanskelig å peke på noe konkret, men en av de største kampene Unge Høyre har tatt de siste årene, er bioteknologidebatten. Det er en sak som splitter Unge Høyre.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også