Les alt for bare 10 kr!

Nå skal også buddhister kunne konfirmere seg i Norge

Buddhistforbundet vil ha på plass et buddhistisk alternativ til både dåp, vigsel og begravelse. Men først ut kommer nå konfirmasjon.

Publisert 11. september 2020

Blant norske buddhister har det lenge vært et ønske om et eget konfirmasjonstilbud for norsk buddhistisk ungdom. Nå er det på plass.

I oktober og november vil årets 15-åringer kunne delta på konfirmasjonskurs og seremoni, i regi av Buddhistforbundet.

– Unge med norsk-vietnamesisk eller norsk-thailandsk bakgrunn er jo norske ungdommer som har vokst opp og gått på skole i Norge, og kanskje ikke har så stor kunnskap om buddhismen, sier generalsekretær i Buddistforbundet, Egil Lothe.

– Det er det helt grunnleggende vi må ta tak i, og gjøre det på en måte som fungerer pedagogisk for ungdommer i dag, sier han.

Ett tilbud for alle retninger

Buddhistforbundet er en paraplysammenslutning som representerer ulike buddhistiske retninger, tradisjoner og kulturer. Retningene kan også ha ulik utforming i forskjellige land.

– Likevel synes vi det var meningsfullt å gi ett tilbud, uansett tradisjon, forteller Lothe.

Konfirmasjonsundervisningen består av et kurs på ca. 30 timer fordelt på to helger, der deltakerne overnatter på det vietnamesiske tempelet på Jessheim. Det hele avsluttes med en konfirmasjonsseremoni i november.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også