Logg inn

Ved det grønne alteret

Aasne Linnestå tenker på bønn som en fredning av det dyrebare. Selv opplever hun å bli ivaretatt i naturen, der hun finner det guddommelige.

– Det er et ord jeg har tenkt mye på i det siste, sier Aasne Linnestå.

Vi er ute på en av øyene i Oslofjorden, et sted der vinden snur og river i grønne blader, og bølgene slår taktfast. Og hvor rådyr plutselig kommer galopperende forbi oss på stien.

Vi besøker forfatter Aasne Linnestå på øya der hun tilbringer somrene sine, og på mange måter tar omgivelsene rundt oss del i samtalen – om tro, og om det guddommelige i naturen.

– Man snakker ofte om kunsten og litteraturen som noe oppmerksomhetskrevende. Men et ord som har blitt viktig for meg, også i prosessen med den nye boka mi, Døgnbok, er å komme inn i noe oppmerksomhetsåpnende.

Å åpne seg

Ordet kom til Linnestå da hun i sommer var på museum i Japan. Hun beskriver en bygning formet som et skjell over og under jorden, der man gjennom to åpninger kunne titte ut på himmelen og skogen. Opp av gulvet piplet det duggdråper, som spredte seg for stadig å omformeres til nye mønstre.

– Og det var stille, sakralt nærmest, forteller Linnestå.

– Det var ikke krevende å være der, men allikevel merket jeg at oppmerksomheten ble skjerpet. At den åpnet seg.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også