Les alt for bare 10 kr!

Geir Gundersen i stort intervju: – Alle som bor her, er elska frem av Gud

Geir Gundersen har holdt morgenandakter i P1 i over 40 år. For ham handler tro om at alle mennesker, uansett forutsetninger, trenger å våkne opp og se sitt ansvar og sin skatt.

Publisert 06. september 2020

Kvelden før vi skal ut og besøke Geir Gundersen på hytta i Stavern, ringer kona hans, Liv Riiser og forteller at han har falt ned og slått beinet. Det gikk fint, vi kan fortsatt komme, men litt seinere på dagen, går det bra?

Når vi møter Geir, sitter han ute på verandaen og gliser fornøyd. Det er grønt løv på alle kanter som sola blinker i, han er iført rød genser, og på benken foran ham er beinet strukket ut i en støtte.

Vi er kommet for å snakke om den nye boka God morgon, en samling av radioandaktene Geir Gundersen har holdt i NRK gjennom mer enn 40 år.

Indre og ytre bevegelse

Vi snakker først om løst og fast, om hvordan sommeren var og hva som er av planer for høsten. Gundersen har planlagt en tur med Hurtigruta, og han skal reise alene. Første gang han tok den var han sju år gammel. Han reiste med faren, etter å ha blitt rammet av polio. Målet var Bergen, der han skulle få 
behandling.

– Det er som om kroppen min har bevart både minner om den første turen, men også tilknytningen jeg har fått til landskapet. Og så er det jo en slags retrett: å være ute av det vanlige. En indre og ytre bevegelse jeg er veldig glad i.

Glad predikant

Geir Gundersen har blant annet vært forstander på Diakonhjemmet og generalsekretær i Blå Kors. Han var også med å etablerte Loyola Senter for ignatiansk åndelig veiledning, knyttet til St. Josephssøstrenes på Grefsen i Oslo. I den ignatianske veiledningen, er det å se tilbake på dagen og livet en viktig øvelse. Det kalles gjerne eksamen, eller «hellig tilbakeblikk». Gundersen opplever selv at den ignatianske praksisen har forsterket noe som har vært der i ham helt fra starten av.

– Jeg har jo alltid likt å forkynne. Jeg er en glad predikant.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også