Les alt for bare 10 kr!

Ble kastet ut av NLM-styre: – Jeg fikk aldri en skikkelig begrunnelse

Da Kai Nordhagen brått ble kastet ut av styret til et NLM-eid leirsted, fikk han aldri en skikkelig begrunnelse, forteller han. I stedet ble han tilbudt sjelesorg på misjonsorganisasjonens regning, hevder han.

Publisert 03. september 2020

– Prosessen jeg har vært gjennom i NLM er kanskje det verste jeg har opplevd i mitt liv, sier Kai Nordhagen.

51-åringen fra Enebakk har jobbet flere år som eiendomsutvikler, konsulent i anleggsbransjen og prosjektleder for flere større utviklingsprosjekter. Han er vant til tøffe tak, men sier likevel at lite kan måle seg med behandlingen han fikk som styremedlem på et leirsted eid av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) i 2018.

Av hensyn til de frivillige og ansatte som er tilknyttet stedet, ønsker han ikke at Vårt Land oppgir navnet på leirstedet. 

Helt siden Nordhagen ble kristen som 19-åring har han regnet Norges største misjonsorganisasjon som sitt åndelige hjem. Der har han også gitt sin skjerv: To misjonshus har han vært byggeleder for i organisasjonen, et arbeid han har mottatt gode skussmål for, forteller han. Kanskje var det nettopp derfor NLM Region Øst i 2015 spurte ham om å sitte i styret til en av misjonsorganisasjonens leirsteder. Stedet trengte i hvert fall en kyndig hånd.

– På leirstedet var det fryktelig mye å ta tak i, forteller Nordhagen, som samme høst ble en del av leirstedstyret.

Med støtte fra regionstyret iverksatte de praktiske og strukturelle tiltak for å bedre driften og øke aktiviteten på leirstedet, noe de gjorde med god dynamikk: Alle vedtak, utenom ett, var enstemmig. De gikk også grundig til verks.

– Som et meget kompetent og handlekraftig styre snudde vi mange «steiner», og det ble avdekket omfattende forhold som det måtte ryddes opp i, forteller Nordhagen.

Ikke alle endringer og styrevedtak ble tatt godt imot av enkelte grupper på grasrota. Men ryddejobben var altså ønsket av styrene, også av det store flertallet av frivillige som engasjerte seg i leirstedet, ifølge ham.

LES OGSÅ: Ut mot NLM-ledelsen: – Prøver å bortforklare varslingen min som en ikke-varsling

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også