Logg inn

Fenomenet Sub

I begynnelsen var rocken. Og en gjeng med piercing og ­tatoveringer som ikke fant seg til rette i etablerte kirker. 20 år etter er ­«subberne» blitt voksne.

I 1997 gikk en gjeng ungdommer sammen med et felles utgangspunkt: I sine egne menigheter, enten det var pinsebevegelsen eller folkekirka, følte de seg som piercede og tatoverte utskudd. I musikermiljøene fikk de ikke utløp for troen sin. Nå ville de dyrke musikken og troen samtidig.

– Vi hadde ikke snøring i starten, sier Morten Holmqvist.

Han er i dag førsteamanuensis ved Menighetsfakultetet, men var pastor i Sub Church de ti første åra.


Death og trash 

– Jeg var 22 år og eldst i gjengen, så det kunne gått helt gærent. Vi ville jo egentlig ikke være menighet i begynnelsen, men så fant vi ut at mange ikke gikk fast til noen menighet, så da ble det sånn, sier Holmqvist.
Stian Kilde Aarebrot fulgte det hele fra utsida de første månedene. Da han leste om oppstarten av Sub Church i Vårt Land, lo han bare.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også