Les alt for bare 10 kr!

Biskoper på barfotmesse og «epleslang»

Etter messe med barføtte liturger i Gamle Tingelstad kirke, tok bispekollegiet seg spontant inn på tunet til Marit Tingelstad – og ble tilbudt epler.

Publisert 18. august 2020

Bispekollegiet hadde denne helgen sitt bispemøte på Granavolden, som en fire dagers retreat. Som en del av retreat-programmet vandret biskopene søndag morgen de fire kilometerne til pilegrimskirken, der de holdt messe.

Etter messe vandret biskopene tilbake til Granavolden, og passerte gården til Marit Tingelstad. Hun kom hjem til huset sitt, et steinkast fra Gamle Tingelstad kirke, rett etter kirketid. Der fant hun bispekollegiet på gårdsplassen sin.

– Det var utrolig hyggelig, og helt uventet. Men jeg tok meg jo av dem, og mistenkte dem ikke for å forsyne seg med «forbuden frukt». Så fikk jeg også anledning til å fortelle dem litt om den gamle, fine middelalderkirken her på Tingelstad. Og ikke minst det nyrestaurerte alterfrontalet som skinte mot biskopene under messen, sier hun.

Beæret

Tildragelsen skjedde med biskop Solveig Fiske i spissen, det skal legges til at hun og Marit Tingelstad er gode venner, blant annet fra et langt samarbeid i Hamar bispedømmeråd.

Tingelstad har sittet på Stortinget for Senterpartiet, og har vært med i det som finnes av kirkelige råd og utvalg. Hun har også vært drivkraft bak restaureringen av alterfrontalet fra middelalderen, i Gamle Tingelstad kirke.

– De var litt beskjedne, så jeg måtte hjelpe til med epleplukkingen, og i solsteiken bød jeg dem inn i skyggen på terrassen. Jeg følte meg beæret over det helt uventede besøket, og måtte jo kvittere med litt informasjon – og det tror jeg ble satt pris på.

Hun visste at bispemøtet var på Granavolden i helgen, og hadde et håp om å få hilse på – hun kjenner flere av biskopene fra sitt eget kirkelige engasjement.

– Men at de plutselig stod på tunet var mer enn forventet. De ble så lenge at de måtte utsette lunsjen på Granavolden, men hadde de hatt mer tid skulle de fått rabarbrasuppe, forteller hun.

82-åringen tilbyr også pilegrimsherberge hjemme i huset sitt, der hun tilbyr kost og overnatting.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også