Les alt for bare 10 kr!

Koronafast i Peru med adopsjonsbarn

En norsk familie dro til Peru i februar for å hente hjem sitt adoptivbarn. Seks måneder senere sitter de fremdeles koronafast uten mulighet til å komme seg hjem.

Publisert 16. august 2020

– Hvor lenge må vi vente? Utenriksdepartementet, ambassaden, peruanske myndigheter - alle sier at vi bare må vente, men ingenting skjer jo. Det er frustrerende. Vi får bare dårlige nyheter hele tiden.

Kvinnen snakker med Vårt Land på telefon fra Lima i Peru. 26. februar kom hun hit sammen med sin ektemann for å adoptere et barn hjem til Norge. I dag, et halvt år senere, er adoptivmoren og barnet fortsatt i Peru, uten mulighet til å komme seg hjem. På grunn av jobb, fikk adoptivfaren reist hjem i mai.

Peru var blant de første landene i Sør-Amerika til å stenge ned 16. mars, som følge av koronapandemien. Likevel har Peru mislykkes i å begrense smitten, og landet har vært ett av de verste episentrene for viruset. I perioden fra 16. mars frem til 30. mai, var antall døde 87 prosent høyere enn normalt.

Innfører totalt portforbud

– Vi har vært uheldige. Jeg tror ingen føler seg trygge når det er pandemi, men i Peru er det mange flere mennesker som bor tett enn hva det er i Norge, så det gjelder å holde seg inne, forteller adoptivmoren.

Fra og med 16. august innføres et totalt portforbud på søndager i Peru, melder NTB. Det skjer fordi smittetallene har mer enn doblet seg fra 3.300 daglige smittetilfeller til 7.000, etter at landet 1. juli lempet på koronarestriksjonene.

Kvinnen opplyser om at hun og barnet oppholder seg i trygge omgivelser. Paret har valgt å være anonyme av hensyn til deres privatliv og sønnen deres.

LES OGSÅ: Alene i dødens by: Ronald Marín er den eneste presten som gravlegger døde på denne kirkegården.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også