Les alt for bare 10 kr!

Alene i dødens by

Han kommer tidlig på dagen og går ikke hjem før kvelden. Ronald Marín (30) 
er den eneste presten som gravlegger døde på denne kirkegården.

Publisert 11. august 2020

Ronald Marín tar på seg masken, vel vitende om at han risikerer å bli smittet av korona når han går hjem til folk som sørger over sine døende. Nå skal han lede en minnestund over Julia Ascencio. Det er en måned siden hun døde av covid-19 i slutten av juli.

Andre dager tar han på seg den hvite prestekjolen og går til kirkegården som ligger i åssiden i utkanten av hovedstaden Lima. Det blir kveld før han går hjem.

Lekprest

Han er katolsk lekprest og bærer den uformelle tittelen «broder». På kirkegården Martires 19 de Julio er han den eneste presten som forretter begravelser. I et Peru som er hardt rammet av koronaepidemien, er han en av få prester som tør å møte mennesker som ønsker å gi sine kjære et siste hvilested.

Katolske kirker i landet har stengt kirkene for messer, men lager gudstjenester på internett. Men enkelte prester mener at deres fremste oppgave er å be for syke, hjelpe pårørende med gravlegging og be sammen med familiene.

– Vi prøver å få mennesker til å finne håp, sier han til nyhetsbyrået AP som har bildereportasjen på disse sidene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også