Les alt for bare 10 kr!

De som kommer til tro

Noen plukker fra hverandre religionen, mens andre grubler seg til Gud. Vivian Zahl Olsen-Haugan møtte en sprell levende Jesus.

Publisert 01. september 2017

Blodet renner stridt i Karl Johans gate. Mørket er fullkomment, men lyset er tent i butikkvinduene. Mennesker trekker i gatene, opptatt med sitt. I forgrunnen henger en umiskjennelig skikkelse på korset. Et lite barnefjes kikker nysgjerrig opp på Jesus.

Vivian Zahl Olsen-Haugan står foran et av sine nyere bilder, «Påskekrim.»

I mer enn 50 år har hun illustrert noen av Norges mest populære barnebøker. Fram til en julidag i 1989 var hun en åndelig søkende bildekunstner, men da skjedde det noe forunderlig som forvandla henne til en kristen bildekunstner.

– I granskauen! Har jeg blitt kristen?

Olsen-Haugan hadde akkurat fått beskjed fra Jesus om å krysse gulvet og plukke ut en bestemt bok fra hylla.

– Jeg bodde aleine på den tida, etter et såkalt samboerskap som hadde havarert. Plutselig lå jeg på kne ved sofaen i stua. Jeg sa: Gud, hvis du fins må du hjelpe meg! Det kom et lys i rommet. Og en stemme inni meg ba meg finne fram Bibelen og bli kjent med Jesus.

Vivian Zahl Olsen-Haugan gjorde som Frelseren sa, og siden har hun ikke tvilt et øyeblikk.

– Tidligere rota jeg rundt i Østens religioner og i sånne new age-greier, men kristen skulle jeg ikke bli. Men så var det jo Kristus og ikke Krishna som kom.

Illustratøren var født på ny. Hun slo opp i Det nye testamentet og leste begjærlig.

– Med det samme visste jeg at jeg visste at det var sannheten. Jeg møtte ikke en religion, men en levende Jesus. Og etter hvert skjønte jeg hvordan han fant fram til akkurat meg. Folk ba for meg over hele landet. Langt oppi Fosnavåg satt de og ba for meg. Og min stakkars mor – hun ba jo alltid for meg!

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også