Les alt for bare 10 kr!

Klangen av en 
menneskestemme

Drivkraften i troen og dialogarbeidet til Ivar Flaten er tanken på 
himmelen – et sted der alt stemmer og går opp.

Publisert 06. august 2020

’Jeg æ’kke noen indremisjonsgutt, sier dialogpresten Ivar Flaten og smiler forsiktig, men nok til at gullet i høyre fortann glitrer.

Flaten går uten sokker. Den sorte t-skjorten er trykket ned i den blå dongeribuksen. Han viser vei gjennom gangen med festivalplakater med påskriften Drammen Sacred Music Festival. I hjørnet av hjemmekontoret står et mørkebrunt trø-orgel. Over orgelet henger oldemors gitar. Begge er fra begynnelsen av 1900-tallet, forteller han ivrig.

Så vidt på plass i stolen og allerede før opptakeren er rukket slått på, forteller Flaten at dialog ikke bare handler om religiøse minoriteter – men også om den store, hvite majoriteten. Vi må passe på våre egne. Nasjonalisme og fremmedfrykt får også feste i kirken lokalt, sier han.

Det er nettopp engasjementet for religions- og livssynsdialog som gjorde at Flaten, tidligere sokneprest i Fjell menighet i Drammen, mottok Brobyggerprisen 2020 under åpningen av Olavsfest i Trondheim forrige helg.
Begrunnelsen var at Flaten i en årrekke har engasjert seg og tatt initiativ til religiøs dialog. Flaten er i dag dialogprest i Tunsberg bispedømme og daglig leder i Kirkelig dialogsenter Drammen, som driver dialog på tvers av tro og livssyn. Han leder også Drammen og omegns tros- og livssynsforum.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også