Les alt for bare 10 kr!

På Ringli får vandrerne krefter til nye steg

Hunden Mischka og eieren Sølvi Sunde vet hva vandrere trenger: Kos, prat og mat.

Publisert 31. juli 2020

– Når pilegrimene kommer opp hit har de tenkt de samme tankene veldig mange ganger. Da er det godt å møte en som står i porten som ønsker dem velkommen, sier Sølvi Sunde og nikker mot Mischka.

Hun tasser rundt på tunet, men snakker om sola! Med ett dukker det opp en kar langs veien.

Mischka er fyr og flamme, og setter kurs mot gjerdet. En pilegrim. Som har gått alle bakkene opp fra trelastbygda Moelv. Ja, helt fra Jessheim. Langs asfalt og kjerreveier, forbi korn, skog og potetgras, og hit til Ringli. Han er ikke til å ta feil av, med hatt på hodet og kjepp i hånda.

Pilegrim vol. 2

Så var det fortsatt noen 'ur-vandrere' igjen. Men pilegrimene har forandret seg de siste årene, mener Sølvi. Dagens vandrere har lagt hatten på hylla, og kler seg i toppmoderne sportsutstyr. De setter ut fra Oslo for å nå Trondheim i rekordfart.

– Det er ikke de vanskeligstilte som er ute og går. De som går i dag, er både kjevekirurger og andre. Hvis du har gått Oslo-Trondhim så er du 'fit', konstaterer hun, og merker seg at det også kommer svært mange veganere innom på Ringli:

– Det er en ny trend, mener hun, men lurer på om alle har innsett hvilken belastning det er å gå pilegrimsleden:

– Mange som er blitt veganere, og bare har levd på 'instant' mat som de rører ut i vann, henger ikke sammen når de kommer hit. De er blitt så tynne! Jeg er opptatt av ernæring, og jeg messer om det akkurat som noen messer om Gud. Hvis du ikke får nok næring, går det på psyken din løs, og når psyken din ikke er god, så kan du ganske enkelt ikke gå, sier Sølvi.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også