Les alt for bare 10 kr!

Venter ikke på Gud

Berit Skaare har vært vitne til mye lidelse, men det har aldri stoppet henne fra å tro.

Publisert 30. juli 2020

Hun mistet taleevnen. Kunne ikke se. Ikke bevege seg. Men hun hørte at det var mennesker rundt henne. Hørselen er nemlig det siste du mister.

Berit Skaare fikk tilbake både taleevne, syn og bevegelse etter første gang hun ble smittet av malaria. Siden fikk hun det fire ganger til. Det var skremmende opplevelser, men sykdom, eller å bli angrepet av en flodhest for den saks skyld, har ikke stanset hennes engasjement for syke og fattige i Ilula.

Vårt Land skrev om Berit Skaare for første gang i 2001. Da var hun på vei til Ilula i Tanzania for å starte et fosterhjemsprosjekt, som et svar på aids-bølgen som hadde tatt fra tre millioner barn foreldrene sine.

Det som startet som en personlig «tiende» har i dag blitt «Ilula Orphan Program (IOP)». Fosterhjemsprosjektet har vokst og omfatter i dag også entreprenørskap og opplæring i alt fra hygiene til barneoppdragelse. På det meste har 260 familier vært knyttet til prosjektet samtidig. Til sammen har IOP 110 ansatte som driver 27 prosjekter i 70 landsbyer i Tanzania.

– Tro handler ikke bare om å sitte med Bibelen og folde hender. Det handler om å gjøre noe for andre mennesker.

Skaare spør:

– Hvordan kan mennesker forstå kjærlighetsbudskapet om de er sultne og syke?

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også