Logg inn

Ingen følelser for Gud

Da Tonje Tornes kom inn i et miljø som sa at Gud kunne snakke direkte til henne og at hun helst burde tale i tunger, måtte hun bare få det til.

«Det er bare tre muligheter: Enten lyver søsteren deres, eller så er hun gal, eller så forteller hun sannheten».

Denne setningen har Tonje Tornes satt foran i sin første bok i fantasyserien Kire. Hun hentet den fra boken Løven, heksa og klesskapet av C. S. Lewis der lille Lucy forteller sine søsken at hun har vært i et land som heter Narnia. Hva skal de tro?

Tornes har stilt seg det samme spørsmålet om de karismatiske lederne hun møtte i ungdomstiden.

– Tenker jeg i dag at de drev med løgn? Tenker jeg at de snakket sant, eller tenker jeg at de var gale?

Tornes vil ha en kopp kaffe. Det skal bli mye kaffe i dette intervjuet. Hun kaller det en miljøskade fra tiden som journalist. Tornes har selv skrevet en rekke intervjuer i Vårt Lands serie Min tro. Nå er hun klar til å si litt mer om hvordan hun selv, kjendisdatteren som elsket fantasy og tegneserier, ble opptatt av én ting: Å kunne høre Guds stemme og selv tale i tunger. Og: Hvor dårlig det gikk.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også