Logg inn

En kristen sentrumsvelger

I oppveksten var bedehuset i Vennesla Janne M. Severinsens andre hjem. Hun kunne aldri tenke seg å stemme noe annet enn KrF.

– Jeg skjønner ikke helt sammenhengen mellom Fremskrittspartiet og kristendom, sier Janne M. Severinsen.

– Uff, det var kanskje litt fælt å si, skynder hun seg å legge til.

Frp er uaktuelt

I sommer har Kristelig Folkeparti og Frp vært i tottene på hverandre i kampen om de såkalte kristenvelgerne, og i debatten om kristne eller norske verdier.

Musikklæreren på den kristelige folkehøgskolen Sagavoll i Telemark vet derimot godt hvor hun føler seg hjemme politisk:

– Jeg er medlem i KrF og har vært en trofast KrF-velger i alle år. Frp er veldig uaktuelt. Jeg er ikke opptatt av skattelette eller alkohol i butikk, og er uenig i uttalelsene deres om innvandring. Jeg liker at KrF sier at de ikke vil i regjering med dem.

Verdier

I serien Jakten på kristenvelgeren har turen kommet til en siste variant – den kristne sentrumsvelgeren:

• Hun stemmer KrF – i enkelte deler av bibelbeltet kan hun også stemme Venstre eller Senterpartiet.

• Hun er sosialt engasjert, aktiv i menigheten og i frivillig arbeid – for eksempel som korleder. Kanskje er hun også opptatt av å hjelpe flyktninger eller mennesker med rusproblemer.

Severinsen kjenner seg veldig godt igjen:

– Haha! Jeg er kanskje litt standard, ja. Men jeg er veldig opptatt av sakene KrF fronter. For meg er familie, menneskeverd, barn og ungdom viktig. Tidligere hadde det nok mer å si for meg at det var et kristent parti. Nå handler det mest om de verdiene. Men jeg liker jo at det er kristne verdier, vedgår hun.

Prøv oss gratis i tre uker

Fyll ut med norsk mobilnummer og en e-postadresse.


Eller se flere abonnementsalternativer

Når du klikker «bestill» må du opprette en bruker som du benytter for å logge inn på ulike enheter. Dersom vi ser at du har en bruker med samme mobilnummer registrert bruker vi denne. Abonnementet stopper automatisk etter tre uker.

Les også