Les alt for bare 10 kr!

Prøver å ikke stå i veien 
for det hun brenner for

Torhild Roland Vetvik er ungdomsskolelæreren som fikk i oppgave 
å minne norske skolepolitikere på at ikke alt som teller, kan telles.

Publisert 16. juli 2020

Som syvåring leste Torhild følelsesmettede dikt på møte i Jernbanemisjonen. Hun likte at alle kunne se henne på stolen der hun stod. Siden har hun tatt plassen som trengs.

Torhild Roland Vetvik (70) avsluttet yrkeskarrieren med ti år som daglig leder i «Være Sammen».

– Det var motiverende for meg å inspirere foreldre og ansatte i barnehager – og gi dem verktøy – til å møte barna med både varme og tydelighet, sier hun og kompetansehevingsprosjektet som ble startet av Eyvind Skeie og Klaus Erik Krogh, og som i løpet av ti år ga kurs til over 8.000 som jobber med barn i Norge.

Så legger hun til:

– Ingen etterlyste andakter på samlinger i Være Sammen.

Hvorfor sier hun dette? Vi må starte et annet sted for å skjønne.

Du kjære lille pike

Det er korona-krise i landet når dette intervjuet skal gjøres. 69-åringen møter presist ved datamaskinen hjemme i Kristiansand og klikker seg inn på Skype så vi – på mange mils avstand - kan se og høre hverandre.

– Det er bedre når vi kan se hverandre, sier hun og forteller om sitt aller første minne:

– Jeg satt hos far. Han lå med isjas på sofaen og leste dikt for meg. Du kjære lille pike, som ligger og skal dø/ La meg dikte deg et eventyr, – det siste/ Du skal snart få seile, seile på en stor og ukjent sjø/ Og din båt skal bli din blomsterhvite kiste.

Hun ler.

– Far lærte meg dikt som fikk meg til å gråte, enkle følelsesladde, romantiske dikt – men det var så fint. Fint å være der, tett ved far. Han var god til å være nær.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også