Les alt for bare 10 kr!

De har vokst opp med pilegrimer på trammen

Er de Norges yngste vertskap for vandrere? I vilt regn, på stabburstrappa, står Annika Lundin Aae (17) og Magnus Eng Eriksen Arteid (20) og ønsker velkommen.

Publisert 14. juli 2020

Magnus Eng Eriksen Arteid har hatt pilegrimer på tunet så lenge han kan huske. Nå har han overtatt ansvaret for herberget på Arteid vestre.

Det er Annika og Magnus  du møter hvis du har klart å stavre deg ut av Oslo til fots, og enda gått noen kilometer, forbi Olavsgaard, Skedsmo og Frogner, og videre langs stien som peker mot Trondheim. Helt til Kløfta.

Oppvekst

Da pilegrimsleden ble åpnet i 1997 var verken Annika eller Magnus født. For dem har pilegrimene vært en helt naturlig del av oppveksten.

– Leden går rett forbi huset vårt, og vi pleier å invitere de inn på kaffe og is, sier Lundin Aae, som er vokst opp i nærheten. Mens Arteid forteller at de har hatt pilegrimer som har bodd på gården siden han var seks år gammel:

– Hva er de første minnene dine?
– At det stadig kom noen utenlandske folk til gården, og at pappa gikk rundt og bar på masse skilt som han skulle sette opp, sier 20-åringen og humrer.

Tillit

Magnus sin far kjøpte Arteid Vestre for cirka 30 år siden. Tidligere hadde de ku og sau på gården, i dag er det mest korn og grasproduksjon, i tillegg til litt utleievirksomhet.

– Vi kan ikke bare leve av gårdsdriften, forklarer Magnus.

Og de startet også et herberge da Magnus var cirka seks år gammel. Nå er det han som har fått stadig mer av ansvar for å ta imot pilegrimene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også