Les alt for bare 10 kr!

Fyller 40: – Oase er ikke nostalgi

I Oases spede begynnelse måtte arrangørene sende folk hjem fra stappfulle møtesaler. Etter 40 år tror dagens Oase-ledelse at bevegelsen fortsatt er aktuell.

Publisert 10. juli 2020

Mandag 21. februar 1977 hadde hadde Vårt Land dette sitatet på forsida: «Noe er på gang, dette er vår tids vekkelse!» 1200 mennesker var samlet til et «Helligeånd-seminar» i Oslo, som mange regner som forløperen til Oase.

– Og da måtte vi si nei til 500 mennesker. Det var ikke plass til flere, sier Jens-Petter Jørgensen, en av Oases grunnleggere.

Tre år senere gikk det første Oase-stevnet av stabelen i Kristiansand, og i år har de 40-årsjubileum. Siden den gang har den karismatiske bevegelsen samlet tusenvis av mennesker til årlige sommerstevner. Fra oppstarten var visjonen tydelig: Nå skulle Kristen-Norge gi rom for Den hellige ånd. Den visjonen står ved lag, mener dagens Oase-topper.


Behov for å erfare Gud

Jens-Petter Jørgensen forteller at Oase var et resultat av den karismatiske vekkelsen, som hadde gått verden over siden 60-tallet. En norsk forløper var Jesus-vekkelsen, som samlet hundrevis av unge mennesker.

– De første årene opplevde Oase en voldsom oppdrift. Utover på 80-tallet kom opptil 7000 mennesker på sommerstevnene. Det var et stort behov for å erfare Gud, sier Jørgensen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også