Les alt for bare 10 kr!

Kristne sommersteder kan redde norgesferien

I en sommer hvor de fleste må feriere innenlands, tilbyr kristne organisasjoner feriesteder som kan være gode alternativer for mange.

Publisert 07. juli 2020

– Særlig i denne tiden er det viktig å sette pris på hoteller og feriesteder som er rusfrie, sier Morten Gjærløw Larsen. Han er daglig leder i Solbukta ungdomssenter, som tilbyr overnatting, leir og konserter på Onsøy utenfor Fredrikstad. 

– Vi gjør det lett å overholde smittevernreglene, siden alle våre arrangementer foregår utendørs, men enda viktigere, fordi vi ikke har alkoholservering. Etter tre øl er det veldig lett å glemme den meteren, mener Gjærløw Larsen.

Etter en vår med både nedstengning og store begrensninger er lederen for NLM-eide Solbukta glad for å være i gang igjen. 

– Vi har mistet en god del gjester, men samtidig har vi også fått inn for eksempel en stor gjeng som egentlig skulle reist til Sverige i sommer, som i stedet har booket en full uke hos oss. Sånt hadde jo ikke skjedd uten korona.

– Det som er slitsomt er at vi må jobbe enda hardere for færre gjester og mindre inntjening. Men vi gjennomfører så mye vi kan, og håper at det går rundt.

Fra hotell til leir

I en sommer hvor de fleste nordmenn ferierer i sitt eget land, har hoteller, leirsteder og andre overnattingsalternativer med kristen forankring forberedt seg på stor pågang. 

De kristne hotellene ble i sin tid etablert for å tilby overnatting i et rusfritt miljø, og var gjerne eid av misjonsorganisasjoner. I 1946 ble Norske misjonshotell og gjestehus stiftet. 

Men siden den gang har både stedene og denne organisasjonen endret karakter.

– Det som en gang var en sammenslutning av 40 flotte, sentrumsnære hoteller, har blitt til 60-80 leirsteder ved fjord og fjell, sier Per-Steinar Krogstad, som tidligere ledet Norske misjonshotell og gjestehus (senere NM Hotels).

– Etter hvert som byhotellene økte i verdi, vurderte man det slik at gevinsten ved salg kunne brukes til å bygge leirsteder. På slutten av 60-tallet fikk leirstedene en stor oppblomstring i Norge.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også