Les alt for bare 10 kr!

– Jeg dopet vekk følelsene mine

Da samboeren lå for døden, dopet Eirik Newth seg med mat. Han ville slippe å føle.

Publisert 10. juli 2020

Eirik og Sissel hadde vært et par i 19 år. Men i år 2000 møtte de veggen. Sissel fikk kreft. Den spredte seg til skjelettet. Legene fortalte at hun kom til å dø av sykdommen.

Selv møtte hun situasjonen med imponerende ro og mot. Men for Eirik var sinnsroen borte. Han var heltids hjemmehjelper for Sissel det siste året.

– Jeg tok vare på henne. Men jeg tok ikke vare på meg selv. Det var et horribelt år. Jeg spiste. Jeg gikk opp 30 kilo. Jeg dopet meg meg mat for å unngå å føle.

Newth forteller at han ikke ante hvor vanskelig det var å være omsorgsperson. Han fikk ingen utløp for den psykiske belastningen. Derfor ruset han seg.

– For meg ble det mat. For andre kan det være alkohol. Eller en religion. Jeg misunner dem som har det. Men det fungerer ikke for meg.

Selvbedrag

Den folkekjære astrofysikeren, kjent for en rekke bøker og opptredener på tv, ble overrasket av å observere seg selv. For med intellektet visste han jo at han lurte seg selv.

– Som akademiker forsto jeg hvor dumt det var. Jeg var smart nok til å skjønne at jeg drev med selvbedrag, for å si det sånn. Men det er mange tjukke nerder i verden. Mange med min type kropp, bruker huet mye, smiler Eirik Newth.

Han sitter mye foran en datamaskin. Og, som han sier:

– Datamaskiner er jo programmert av folk som i stor grad har drukket cola og spist pizza rett ut av esken.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også