Les alt for bare 10 kr!

Venter norsk pilegrimsrekord i sommer

Tilreisende pilegrimer fra Tyskland, Spania og andre land uteblir. Til gjengjeld ventes rekordinnrykk av nordmenn langs ­pilegrimsledene. Men husk på dette før du legger ut på vandring!

Publisert 22. juni 2020

En sekk med klær, sovepose og hengekøye. Kraftige sko på føttene­. Nok vann. Tre mil om ­dagen. Overnatting i det fri. Skjønt, første natt – etter at Krokskogen var tilbakelagt – gikk ikke helt etter planen for Max Aasbø og vennegjengen:

– Vi måtte få ettersendt noe utstyr, røper Aasbø der han står mellom hundekjeks og lange strå.

Det var den nye hengekøya som viste seg å trenge et eget opphengstau.

– For min del var turen litt spontan. De fleste­ som legger ut på en pilegrimstur planlegger nok bedre­, men nå åpnet det seg litt tid i ­kalenderen, forteller Aasbø, som til daglig jobber som IT-konsulent.

Denne formiddagen befinner han og tre venner seg i en åkerkant i hellingen ned mot Randsfjorden. For tre dager siden forlot de hovedstaden, og om drøye to uker er de forhåpentligvis framme­ ved målet: Nidaros­domen i Trondheim. For Aasbøs del, er målet med vandringen langs pilegrimsleden å få litt tid til å tenke:

– Men de første dagene har det vært mest vondt i føttene, så det har ikke vært så mye tid til ­refleksjoner ennå, ler han.

Spesiell sommer

Det blir en spesiell sommer langs pilegrims­ledene i Norge. Vanligvis er fire av fem langvandrere tilreisende fra ­andre land, i sær Tyskland, Neder­land og Spania. Men i år uteblir de på grunn av reiserestriksjonene. Samtidig ventes det at mye av bortfallet veies opp av slike som Aasbø:

Nordmenn som tar beina fatt gjennom kulturlandskap, forbi kirker og olavskilder, ventes­ nemlig å bli flere enn noen sinne – og det tas en rekke grep for å imøtekomme smittevernreglene:

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også