Les alt for bare 10 kr!

Klar til å sette ned foten

Liv Signe Navarsete (Sp) har stått i krigen og slått i bordet. Hun har blitt geniforklart og refset. Men selv tror hun at hun vil bli husket for én spesiell setning.

Publisert 15. juni 2020

– Haha! Ja! Dalsfjordbrua! Dalsfjordbrua! Hahaha!

Liv Signe Navarsete ler veldig mye. Nå ler hun av sitt første møte med veidirektøren. Året var 2005, hun var 47 år og fersk samferdselsminister i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering.

Veidirektøren foreslo å vente litt med å bygge ut Dalsfjordsambandet. Det ligger i statsrådens hjemfylke, Sogn og Fjordane.

– Det endte med at jeg rett og slett slo i bordet og sa at fylkestingets vedtak står fast. Og det gjorde det. Broen er bygget, sier Navarsete, og banker i bordet på stortingskontoret.

Hun får stadig e-post med takk for slikt. Nylig fikk hun takkebrev for en busslomme hun fikk vedtatt i 2008.

– Hva sier den episoden om deg?

– At jeg har en sterk vilje til å drive gjennom ting. Og det fikk jeg vist som samferdselsminister. Vi doblet nesten budsjettene, sier hun.

Takker av etter 16 år på Stortinget

Det er mye politisk historie som forsvinner ut når Liv Signe Navarsete neste år takker for seg etter 16 år på Stortinget for Sogn og Fjordane.

Hun var rådgiver i Kjell Magne Bondeviks sentrumsregjering, hadde tunge ministerposter i de rødgrønne regjeringene og var partileder i Senterpartiet fra 2008 til 2014.

Men lærdølen vil også huskes for tøffe tak internt i Sp – gjerne med egen nestleder, Ola Borten Moe, og hans trønderkrets spøkende litt ubestemmelig i bakgrunnen:

• På åpningsdagen for Sps landsmøte i 2009, da alt skulle handle om partileders tale, rykket Borten Moe ut i VG med generalkritikk av regjeringspartner SV.

• Og fire år etter at hun gikk av som partileder, i 2018, fikk hun en sexistisk SMS. Den kom fra telefonen til en partifelle fra Trøndelag, som var på en fuktig hyttetur med nettopp Borten Moe og co. Pressen frydet seg. Fortsatt er avsendergåten uløst.

LES OGSÅ: Kampen om KrFs stortingsplasser kan gi drama – her er oversikten

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også