Les alt for bare 10 kr!

Nadia Bolz-Weber mener kristendommen er besatt av ekskludering

Prest og forfatter Nadia Bolz-Weber liker ikke å prøve 
å bli et bedre menneske. Men hun tror Gud har gitt oss 
evnen til å vokse, og at det skjer når vi minst venter det.

Publisert 12. juni 2020

– Da du ringte, satt jeg akkurat og arbeidet med en tekst som inviterer andre hvite mennesker til større forståelse av de svartes situasjon, sier Nadia Bolz-Weber.

Jeg ringer henne ganske sent, norsk tid. Hun sitter på balkongen i en leilighet i tredje etasje i Denver, Colorado. Det skjer mye nede på gata om dagen, og kvelden før var hun innom sin gamle kirke for å dele ut mat og drikke til anti-rasister som demonstrerer mot drapet på George Floyd.

Gjennom telefonen høres likevel bare fredelig fuglekvitring, av en helt annen karakter enn den digitale tvitringen hun selv bidrar aktivt til. Over 18.000 tweets har hun levert til nesten 100.000 følgere fra sin profil, @sarcasticluther, hvor hun presenterer seg selv slik: «Noen ganger kommer personligheten min i konflikt med verdiene mine.» Hennes kvitring de seneste dagene har utelukkende dreid seg om forskjellsbehandling og rasisme i eget land.

Tørrlagt

Den sarkastiske lutheraneren er en teologisk kjendis i USA. Hun er den tørrlagte alkoholikeren og stand-up-komikeren med overkroppen full av tatoveringer, som i 20-årene hadde innfunnet seg med at hun aldri kom til å bli 30 år, og levde deretter. Men som i stedet ble prest og forfatter, og likevel fortsatte å banne som, ja – en tørrlagt alkoholiker og stand-up-komiker full av tatoveringer.

I dag lanseres den norske oversettelsen av boka Synder og helgen, som kom ut under tittelen Pastrix i 2013. Boka er en memoar om livet i Denver-menigheten House for All Sinners and Saints, som hun grunnla og ledet fra 2008 til 2018. Kapitlene skildrer hvordan hennes møter med enkeltskjebner former og utvider troen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også