Les alt for bare 10 kr!

Den harde veien til et stille sinn

Et spark og et slag førte til angstanfall. Ingunn Kyrkjebø lærte hvor mye tanker kan styre kropp og sinn.

Publisert 26. juni 2020

Denne scenen er fra en treningskamp i hennes lokale karateklubb Hiryukan på Skøyen for åtte år siden:

Ingunn Kyrkjebø går mot en kar som er større enn henne. Kampen er helt jevn når det nærmer seg slutten. Siste poenget vil avgjøre.

Konkurranseinstinktet hennes er sterkt. Hun bestemmer seg for å stupe raskt inn med et slag mot haka. Men samtidig som om strekker ut armen, blottlegger hun seg og får et spark i siden.

Hun synker sammen med et smell.

Etter kampen er Ingunn Kyrkjebø fortsatt så full av adrenalin at hun sykler hjem. Men mens hun går opp trappa til leiligheten sin, begynner hun å bli uvel. Hun må sette seg ned. De siste trinnene må hun krabbe krabbe på alle fire.

I det hun åpner døren og møter sønnen, utbryter han:

«Du er jo helt grønn i ansiktet, mamma!».

Han overbeviser henne om at hun må dra til legevakten. Der blir det konstatert brudd i fire-fem ribbein og en punktert lunge. Umiddelbart blir hun kjørt videre til sykehus og operert.

Et sjokk

Det ble en ufrivillig, men ganske kort, pause fra karate. Kyrkjebø har sort belte i den japanske kampsporten, den høyeste graden, og man kan trygt si at det er en lidenskap.

Kyrkjebø holdt seg også aktiv som trener for sønnens lag i håndball. På en trening skulle hun vise 11-åringene hvordan de skulle gjøre en finte. Dessverre så hun ikke at noen hadde sølt vann på parketten.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også