Les alt for bare 10 kr!

Torbjørn Røe Isaksen blir politisk tidligpensjonist. Eller blir han egentlig det?

Torbjørn Røe Isaksen gir seg i toppolitikken, men holder døren åpen for et comeback. Han håper det er mulig å ta fire eller åtte års «pappaperm» og fortsatt være aktuell for toppverv.

Publisert 08. juni 2020

– Jeg vil ikke at ungene mine skal tenke at det er normalt at pappa kjører sort bil til jobben, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Han er nesten ufordragelig bedagelig, der han henslengt nærmest ligger i lenestolen på statsrådskontoret i Arbeids- og sosialdepartementet.

I forrige uke sa han til den borgerlige avisen Minerva at han vil ut av toppolitikken, som han har vært i siden han ble Unge Høyre-leder i 2004. 

Hovedgrunnen er at han vil bruke mer tid med barna.

Sier nei neste gang

Derfor stiller han ikke som kandidat til Telemark Høyres stortingsliste i 2021. Og han takker nei hvis Erna spør enda en gang om han vil bli statsråd.

– Tenkte du «pokker heller», da dere vant i 2017?

– Hehe. Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg kunne ikke si nei, det var historisk. At en borgerlig regjering blir gjenvalgt har bare skjedd med Borten-regjeringen i 69 og med Willoch-regjeringen i 85.

Det siste halvannet året har han «forberedt» Erna Solberg på at hun må klare seg uten ham hvis de borgerlige vinner i 2021.

– Føler du at du har forsømt familielivet, er det derfor du gir deg?

– Det er klart at det er en operasjon å få det til å gå opp. Men jeg føler ikke på noen som helst måte at barna mine har blitt neglisjert.

Les mer: Røe Isaksen skal ut av politikken. Disse 33 politiske talentene vil prege politikken de kommende årene.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også