Les alt for bare 10 kr!

God nok for Gud

Kahoot-gründer Alf Inge Wang var klar for å forlate trua. Så drog han på mannsleir med 650 andre i den californiske ørkenen.

Publisert 07. juni 2020

Det er ein heilt vanleg dag. Tidleg om hausten i 2009 sit Alf Inge Wang på sykkelen på veg til jobb. Så får han plutselig «ein veldig klar tanke». Han stoppar og går av sykkelen. Det han høyrer, er ikkje direkte ord. Men han kjenner veldig sterkt på at han må starte eit fellesskap på jobb. Eit kristent fellesskap.

Professoren i spelteknologi stussar litt. Kjem dette frå Gud? Han ber ei bøn i vegkanten: Ok, Gud, om dette er frå deg, så treng eg ei stadfesting. For eg er litt usikker.

Han set seg på sykkelen att, har på ipoden som spelar songar vilkårleg idet han tråkkar vidare. Det første han høyrer, er stemma til Kevin Max som syng I don't really care if you label me a Jesus freak. Så kom det ein song til med same bodskapen: Stå fram, ikkje ver redd for kva folk tenker.

– Så då tenkte eg: Greitt, då gjer eg det.

Alf Inge Wang møter oss via ei datamaskin på heimekontoret i Buvika, utanfor Trondheim. Han har på ei blå t-skjorte, veggen bak han er kvit og tom. Han fortel ivrig om den klare tanken han fekk på sykkelturen for nokre år sidan. No kjem Gud til å gjere store ting på jobb, tenkte han. Alle kjem til å bli frelst.

Det rykker litt i eine munnvika.

– Men det vart ikkje heilt slik.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også