Les alt for bare 10 kr!

«Glad i deg også mamma»

Akkurat da Nina Finanger tenkte at sønnen hennes hadde funnet retningen i livet, mistet han livet.

Publisert 22. may 2020

9. mai 2015: Det er avslutning på Rødde folkehøgskole ved Trondheim. Stian Finanger (19) er en av elevene. Nå skal han hjem til Nittedal.

Mamma Nina kjører nordover for å hente sønnen sin. Med i bilen er også hennes eks, pappaen til Stian, og storebror Joakim.

Møtet med Stian er verdt den lange bilturen. Den skoletrøtte tenåringen som dro oppover fordi han måtte ha en pause fra videregående, lyser av glede når han møter familien sin. Han sier han har hatt sitt beste år ever.

I bilen på vei nedover bobler han over av drømmer og planer. Han forteller hvor motivert han er for å fullføre videregående, fordi han har så lyst til å komme inn på animasjonslinjen ved Høgskolen i Volda.

Foreldrene til Stian veksler blikk. De er glade og takknemlige.

En forkjølelse

Etter en uke hjemme i Nittedal blir Stian forkjølet. I starten virker det ikke som det er noe å bry seg om. Han er ikke sengeliggende.

Men da han heller ikke blir bedre etter noen dager, velger mamma å bestille time hos legen 20. mai.

Den morgenen er Stian så dårlig at han ikke vil ut av senga. Han ber mamma kansellere avtalen. Hun gjør det motsatte. Hun tar fri fra jobben og kjører ham til legen. Hun har aldri sett ham i så dårlig form før.

Legen synes at symptomene er diffuse. Hun sender Stian videre til sykehuset. Der sitter Nina og venter hele dagen mens Stian blir undersøkt. Hun får også pappaen til Stian til å komme.

Sent på kvelden får de beskjed om at Stian må overnatte. De oppfordres til å dra hjem og sove.

«Kom heller tilbake i morgen tidlig, da kan dere sikkert ta med Stian hjem igjen», får de høre.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også