Les alt for bare 10 kr!

Å betrakte andres lidelse gjennom linsen

En katastrofe kan være vanskelig å forstå for den som ikke står midt oppi det. Under koronakrisen har vi likevel fått føle med andre menneskers lidelse. Takket være fotografene.

Publisert 16. may 2020

Da omfanget av virusutbruddet slo inn over oss, ble det fra myndigheter, aviser og tv-skjermer erklært krig mot viruset. Alle kampmidler ble tatt i bruk.

Et av de viktigste våpnene har vist seg å være kameraet, og kvinnene og mennene bak: fotografene. Disse fotografene har nå funnet seg en ny slagmark, kampen mot koronaviruset.

Tett på virkeligheten

Krigsretorikken viste seg i stor grad å virke. Som under dekning av krig og katastrofer, kom også bildene fra kampen mot viruset som et sjokk på de fleste av oss. 

Bildene viste med all tydelighet at fienden i liten grad tok fanger. Her viste de hjerteskjærende scener av lidelse og død. Alt dette mens realiteten krøp oss nærmere og Norge ble stengt ned.

En av disse reportasjene sto i storavisen The New York Times, 27. mars, under tittelen « We Take The Dead From Morning till Night.» 

I et større og forseggjort fotoessay tar fotografen Fabio Bucciarrelli og journalisten Jason Horrowitz oss med til den hardt rammede italienske byen Bergamo. Her var vi med Røde Kors sine hjelpearbeidere i møte med smittede og deres nærmeste og naboer som lever i frykt, til overarbeidede ambulansepersonale og overfylte sykehus, hvor slitne leger og sykepleiere gjør alt for å redde liv. 

Bildene er nære og medfølende. Med respekt viser de et samfunn i kamp mot det snikende og dødelige viruset.

LES OGSÅ: 109 italienske prester har dødd av koronavirus

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også