Les alt for bare 10 kr!

Maria følte at livet var tomt og meningsløst. Hun fant retningen ved å se mot himmelen

Maria Hammerstrøm syntes design var dørgende kjedelig. Hun bestemte seg i stedet for å bli astrofysiker.

Publisert 15. may 2020

For ti år siden var hun i gang med siste året på designstudiet. Maria kjente på en økende indre uro. Studiet hadde lært henne å pakke inn produkter slik at flest mulig ble fristet til å kjøpe dem. Men var det dette hun skulle bruke livet sitt til? Var hun så kommersiell og kynisk?

Samtidig fikk den 23 år gamle studenten en stadig sterkere følelse av at livet var meningsløst. Hva var egentlig meningen med alt sammen? Hun beskriver det som en eksistensiell krise.

Da studiet var fullført, dro hun til Finnmark der hun bodde i en primitiv hytte gjennom sommeren. Ideen hadde hun fått av å lese boka Walden; Life in the Woods av Henry David Thoreau. Her beskriver forfatteren sin to år lange utforsking av hvordan han frigjorde seg fra det materielle jaget og fant sin egen vei.

– Boka gjorde at jeg begynte å tenke annerledes om hvordan livet mitt skulle være. Jeg begynte å lytte innover og se utover.

Vendepunkt

Senere samme år reiste Maria Hammerstrøm til Boston og begynte å jobbe som grafisk designer. Hun måtte prøve; det var jo dette hun hadde utdannet seg til.

Men forutanelsene viste seg å slå til: Hun opplevde arbeidet som dørgende kjedelig. Det var masse innpakning og lite innhold.

En dag gikk hun innom planetariet på vitenskapsmuseet. Der skjedde det noe som forandret henne.

– Jeg hadde kjent en tilknyting til universet, og i planetariet ble jeg påminnet om dette. Mens jeg på den tiden følte stadig sterkere at livet var meningsløst, framsto universet som noe stort og viktig som jeg kunne finne mening i – samtidig som det tillot meg å flykte fra alt sammen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også