Les alt for bare 10 kr!

«Aisha» er døpt, men fortsatt muslim

Mens misjonærer tidligere jobbet for at muslimer skulle vende om fra islam, snakker de nå stadig oftere om «Jesus-troende muslimer».

Publisert 01. may 2020

Fra misjonsmarken har det kommet dramatiske fortellinger om mennesker som kommer til tro, og som vender seg bort fra sitt gamle liv – koste hva det koste vil.

Men det er slett ikke alltid slik det skjer.

Terje Bjørkås, misjonsleder i Den evangelisk lutherske frikirke (Frikirken), forteller at kirkesamfunnets fremgangsmåte for misjon til muslimer har endret seg de seneste ti-femten årene. 

For i Frikirkens misjonsteam vokste det frem nye erkjennelser av at betegnelsen «kristen» var vanskelig for mange muslimer å forholde seg til. 

Å være kristen forbant de med å være vestlig, og dermed med moralsk forfall vist på såpeserier på TV.

– Kristendom var for dem synonymt med et utsvevende og umoralsk liv. Så vi begynte å spørre oss: Må man egentlig kalle seg kristen for å tro på Jesus? sier Bjørkås.

Resultatet ble en endret strategi som springer ut fra en erkjennelse av at tradisjonell misjon gjerne har vært opptatt av å gjøre de man misjonerer for «mer lik oss», forteller Bjørkås.

Å være kristen har i mange tilfeller betydd «å bli mer vestlig».

– Det er det mange som ikke ønsker å være. Men det betyr likevel ikke at de ikke kan tro på Jesus som frelser. Vi har derfor begynt å snakke om Jesus-troende muslimer, slik som vi snakker om messianske jøder, sier han.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også