Les alt for bare 10 kr!

En dans når alt er avlyst

Mens unge konsertgjengere streamer favorittartistene sine digitalt, har enkelte artister funnet et nytt publikum for livemusikk. ­Beboerne på Lillohjemmet synger og danser seg glade på balkongen.

Publisert 28. april 2020

Foran Lillohjemmet sitter en solbrun mann i svart T-skjorte og hvit sixpence, med en nøkkelreim mønsteret med svarte og hvite tangenter hengende rundt nakken. Gunnar GPs mange konsertplaner ble avblåst da koronaviruset gjorde det umulig å samle folkemengder, men nå har ­artisten funnet et annet marked. Hele uka er han fullbooket med utekonserter på alders- og syke­hjem rundt om på Østlandet.

– Det er jo hyggelig å få komme og glede dem. Jeg opplever i alle fall sannheten i ordtaket «Den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad,» sier Gunnar «GP» Pedersen.

Aktivitet avlyst

Det startet med at han ble oppringt en ukes tid tidligere. Det var fra Ammerudlunden sykehjem i Oslo som spurte om han kunne gjøre en utekonsert. Og da det ble kjent at artisten, den tidligere radio-­verten Gunnar GP, tok denne ­typen oppdrag, fylte kalenderen seg fort opp.

– Det har vært så flott, vet du. De koser seg meg kjente sanger. Og de får en avveksling i en ­ellers ganske trist hverdag.

Vi tar følge på avstand bak Gunnar GP og Karin Beldring. Hun er aktivitør, kulturleder og frivillighetskoordinator på Lillo­hjemmet. Vi kommer til en inngjerdet sansehage. På balkongen ovenfor begynner noen av ­beboerne på Lillohjemmet å finne plass bak en lenke med ­kinesiske papirlykter koblet til en solcelle.

– Alt vi skulle ha av arrangementer og fester, konsertene jeg hadde bestilt, kontakten med de frivillige, besøkshunder og ­besøksvenner, søndagskafeer – alt er avlyst, sier Karin Beldring.

Da hun fikk nyss om muligheten for å holde utekonserter som er forsvarlige med tanke på smittevern, var hun rask med å få det i stand.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også