Les alt for bare 10 kr!

Å bli oljefondsjef er et verdivalg for Nicolai Tangen

Nicolai Tangen skal gi bort eierandeler i hedgefondet for å bli minoritetseier. Nå skal han skape verdier for det norske folk.

Publisert 27. april 2020

Dette intervjuet ble gjort med Nicolai Tangen i vår. Mandag denne uken ble det klart at han selger seg ut av livsverket sitt for å fjerne all tvil om at han ikke har skjulte motiver for å bli oljefondsjef. I denne samtalen med Vårt Land forteller han om verdivalget han har tatt.

– Jeg kunne satt meg på båten min og drukket vin. Jeg kunne levd herrens glade dager livet ut. Men jeg vil heller bruke det jeg kan om kapitalforvaltning til å gjøre noe positivt for samfunnet og for Norge. Å komme hjem og ta denne stillingen er et verdivalg om hva jeg vil bruke livet mitt på, sier Nicolai Tangen i et eksklusivt intervju med Vårt Land.

Med verdivalg mener Tangen to ting. For det første flytter han fra hjemmet sitt i London for å ta jobben som sjef i Oljefondet. 

Det første året uten sin kone, som skal være igjen i London med ­deres yngste sønn. Han har ett år igjen av skolegangen.

I tillegg er det et valg som vil få betydelige økonomiske konsekvenser. Dagens Næringsliv har beregnet at han vil tape 13 milliarder kroner på å bytte jobb.

Tangen sitter i hjemme-
karantene i Oslo og snakker med Vårt Land via Skype. Han kaster ­stadige blikk ned på telefonen. 

Det har stormet rundt Tangen den siste uken, særlig på grunn av det mye omtalte «drømme­seminaret» i Philadelphia.

Han tviler ­likevel ikke på om det var riktig å ta jobben.

– Jeg er tvert imot enda mer «keen» på denne jobben enn jeg var før. Nå skal jeg jobbe døgnet rundt for å bevise for det norske­ folk hvorfor jeg ble valgt, sier ­Nicolai Tangen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også