Drive-in-halleluja

Søndagsmesse: Halleluja-rop fra talerstolen svares med biltuting på en parkeringsplass i Groruddalen.

Reportasje

15 biler har parkert foran Faith Baptist Church i Kalbakken i Oslo. På den improviserte scenen står pastor Anton Sinnathamby og taler om kvinnen som salvet Jesus med kostbar olje.

Koronaviruset satte en effektiv stopper for baptistkirkens menighetsliv. Menigheten med norsk-tamiler samler vanligvis 80 mennesker på søndagsmøtene, men 12. mars ble dørene stengt.

Baptistkirken holder til i et tidligere industrilokale i Groruddalen. De nærmeste naboene selger bildekk og arbeidsklær. Denne søndagen sender høyttalerne lyden langt utover parkeringsplassen, men det er ingen boligblokker å se og politiet har derfor gitt tillatelse til dagens utendørsgudstjeneste.

Terror. 1. påskedag i fjor ble 321 mennesker drept i et terrorangrep på Sri Lanka. Pastoren i menigheten som ble angrepet, var på besøk i Faith Baptist Church i Groruddalen da det eksploderte utenfor kirka hans hjemme på Sri Lanka. Han var i Norge for å lede gudstjenestene i påskeuka.

Denne påsken var det mange på Sri Lanka som fulgte direktesendingene fra parkeringsplassen på Kalbakken. Ofrene for terroren ble minnet med ett minutts stillhet.

Portforbud. I Sri Lanka er det portforbud og unntakstilstand på grunn av virusutbruddet. Mange kirker sliter med å distribuere mat.

– Selv om vi kan sende penger, så kommer ikke folk seg til banken. Vi har gått gjennom en borgerkrig, men dette er annerledes. I krig så samles vi i store grupper. Det kan vi ikke gjøre­ nå, og det er utfordrende. Kirken vår er veldig sosial med bønnemøter på morgenen, husgrupper og sosiale aktiviteter. Vi har medlemmer i alle aldre, fra tre måneder til 86 år. De eldste må holde seg hjemme og det er psykisk utfordrende. Det er godt å komme seg ut og se andre, selv om de må sitte i bilen, sier Sinnathamby.

Det er godt å komme seg ut og se andre, selv om de må sitte i bilen.

—   Pastor Anton Sinnathamby

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Reportasje