Les alt for bare 10 kr!

Opprivende debatter og «stygge» kirker: Slik går det med nybygde kirker

Frontene er harde og debattene lange når et lokalsamfunn skal få ny kirke. En ny, stor kartlegging viser hvordan det går med menigheten og engasjementet i nye kirker – som i Bøler, Knarvik og Alta.

Publisert 18. april 2020

(Vårt Land besøkte kirkene før korona-krisen)

På – og under – alterringen i Bøler kirke synger de yngste gospelbarna av full hals, under kyndig ledelse av Viktoria Saxegaard. Bøler barnegospel er ett av mange kor som bidrar til gudstjenestelivet i den aktive menigheten.

I salen ved siden av har 40 - 50 barn og voksne spist middag og er akkurat i gang med tekstilverksted og tegneaktiviteter – et tilbud som drives av Frelsesarmeens Homestart-prosjekt og Bøler menighet. Ved ett av bordene finner vi Sagal Imam og hennes tre barn – Amina, Miriam og Salman.

– Vi er muslimer, men trives veldig godt i dette Gudshuset, sier mor og forteller at far dessverre måtte jobbe i dag.

– Barna gleder seg til hver eneste gang, her møtes både barn og voksne med helt forskjellig bakgrunn. Jeg har invitert med kjente hit, og fått nye venner her – og barna elsker å skape ting både i tekstil og med tegnesaker, forteller Sagal Imam som mener tiltaket er et viktig knutepunkt i bydelen.

Verdensrom

Kapellan Erle Fagermoen vil at verkstedet skal være et verdensrom hvor mennesker treffes – og knytter vennskap over kulturelle og religiøse gjerder.

– Det skal være et sted å vokse opp, en arena der man støtter seg på hverandre. Og håndarbeid fører oss inn i et universelt språk, som vår lokale tekstilkunstner Kristine Fornes er faglig ansvarlig for, sier Fagermoen.

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også