Les alt for bare 10 kr!

Her er trosopplærernes råd til hjemmepåsken

Hvordan kan man markere påskehøytiden hjemme? Bør man snakke med barn om de brutale delene av påskefortellingen? Vi har samlet råd fra fire personer med ansvar for trosopplæring.

Publisert 09. april 2020

Stengte kirkedører betyr hjemmepåske for mange familier. Vårt Land har stilt to spørsmål til personer med ansvar for trosopplæring i kirke-Norge.

Hva er dine beste tips til familier for å markere påskehøytiden hjemme?

Hvordan bør man snakke med barn om det brutale i påskefortellingen?


Odd Ketil Sæbø, programsjef i Søndagsskolen Norge

– Det er viktigere at barna ser at en markering har betydning for foreldrene enn at det skal være så avansert. Les gjerne fra en ordentlig bibel. Det skal ikke mye til før barna opplever at de tar del i en større fortelling som har vært viktig i generasjoner. Barn kan ha mange spørsmål, men det er ikke viktig å vite alle svarene. Undre dere sammen.

Søndagsskolen Norge legger ut små snutter på Youtube gjennom påska, med forslag til tekster man kan lese sammen. På nettet har vi har samlet påskeaktiviteter som ressurser i krisetid. Å legge vekt på de fire store helligdagene og å bruke symboler, som palmegreiner, nattverdelementene, kors og tom grav, har vist seg å være gode grep.

– All bruk av virkemidler må tilpasses alder. Bilder vokser ofte videre i barns fantasi på en måte vi ikke forstår. Førskolebarn har gjerne ikke noen egentlig forståelse av død, skyld, eller om tid og den store fortellingen. Vi kan likevel introdusere påskefortellingen og formidle det Bibelen sier om at Jesus ble tatt fra vennene sine og at han måtte dø. Men at Gud er sterkere enn døden og Jesus ble levende igjen!

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også