Les alt for bare 10 kr!

Religiøse valfartssteder stenger ned

Roma, Jerusalem, Mekka og Qom – i all verdens hellige byer hersker nå en stillhetens unntakstilstand. Påsken og andre religiøse høytider må feires uten å kunne samles i tettpakket bønn.

Publisert 07. april 2020

I ukevis nektet Irans lederskap å stenge landets religiøse valfartssteder i Qom, et av sjia-islams helligste steder. Først 16. mars ble Mashad Imam Reza-mausoleet stengt.

Ettersom kyssing av de hellige gjenstandene er en del av pilegrimenes troshandlinger, har de troende i Qom – godt assistert av det iranske prestestyrets religiøse dogmatisme – bidratt til at koronasmitten altfor lenge fikk spre seg ukontrollert i landet.

ANNONSE
Petersplassen i Roma ligger avstengt og øde mens koronapandemien herjer i Italia. Det blir en påske uten hundretusener samlet for å høre pavens påskemorgenmesse i Vatikanet.

Går mot en stille påske

Det står nå religiøse høytider i kø, ikke minst for kristenheten som i dobbel forstand må praktisere en stille påske. På Petersplassen i Roma blir det i år ikke noe folkehav med en kvart million mennesker for å følge pavens påskemorgenmesse, i Jerusalem blir Golgata liggende øde på langfredag, og over hele verden blir kirkebenker stående tomme.

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også