Les alt for bare 10 kr!

Holder avstand, skaper nærvær

Digital messe: Selv om det er tomt i benkeradene, vil påskegudstjenestene fra Eidsberg kirke i år kunne nå ut til flere enn noen gang.

Publisert 07. april 2020

Prost Kåre Rune Hauge er blitt vant til å være liturg for tomme kirkebenker. Nå har han og Indre Østfold-menighetenes ansatte produsert nesten ti digitale gudstjenester – som gjennom påsken skal dekke gudstjenestene i alle de syv soknene i prostiet.

Mellom kabler, opptaksutstyr og liturgiske elementer bærer prosten palmegrener inn foran alteret mens tekstlesere, teknikere, musikere og liturg samles i kirkerommet for en kort rådslagning før opptakene går i gang. De inntar plassene sine nede i kirkebenkene – med behørig avstand seg i mellom.


Samling i koronatiden

– Jeg har så lyst å synge velsignelsen denne gangen, det har vi ikke gjort på de andre gudstjenestene, sier sokneprest Solfrid Leinebø Seljås. 

– Da må vi finne en riktig overgang fra sluttsalmen. Men det skal vi få til, sier produsent Leif Ingvald Skaug.

Snart er kjøreplanen klar. De «samler seg» – med koronatidens begrensninger – i korpartiet. Prost Hauge leder den lille gruppen i bønn før opptakene begynner. Bønnetema er at de også på et digitalt møtested må nå ut med påskens budskap.

Nå snakker kirka til naboen

ANNONSE

Logg inn for å lese videre

eller

Ikke abonnent?

Nå kan du lese Vårt Land digitalt i 10 uker for 10 kr*

10 uker - 10 kr

*Abonnementet er løpende og kan sies opp når som helst. Etter prøveperioden fornyes det automatisk til rabattert pris kr 199 per måned.

Les også